اگر احساس ميکنيد اين اواخر خود يا همسرتان علاقه به روابطزناشويي را از دست داده ايد و به دنبال راهحل ميگرديد، نکتههايدکتر «وستايمر»، يکي از برترين مشاوران امورجنسي ايالاتمتحده را ازدست ندهيد.








در روابط زناشويي فاکتورهاي رواني و جسماني زيادي مطرح هستند که ازآنها تحت عنوان «قاتلان ميل جنسي» ياد ميشود! اين فاکتورها زن و مرد،پير و جوان نميشناسند و شايد در هر وضعيتي زندگي شما وهمسرتان را تحت تاثير قرار دهند.

استرس ناتوانتان ميکند
استرس: شايد شما هم جزو آن دسته از افراد باشيد که زير فشار استرسهايشغلي يا درسي عملکرد بهتري پيدا ميکنند اما بايد بدانيد که اينموضوع در مورد روابط زناشويي هرگز صدق نميکند! استرسهاي شغلي،مشکلات مالي، بيماري اعضاي خانواده و ديگر عوامل استرسزاهمگي ميتوانند ميل جنسي را کاهش دهند. علاوه براين استرس باعثکاهش سروتونين ميشود که خود منجر به انزال زودرس و کاهش مقداراسپرم در مردان ميشود. براي اينکه سطح استرس خود را تحت کنترلدرآوريد بايد تکنيکهاي کنترل استرس مثل مديتيشن، تنفس آگاهانه و… را بياموزيد يا با يک روانشناس مشورت کنيد.

اين غذاها را نخوريد!
رژيم غذايي: رژيم غذايي نامناسب ميتواند باعث کاهش ميلجنسي شود. هرچه فرد خوراکيهاي مقويتري مصرف کند، تواناييجنسياش هم بيشتر ميشود. مصرف بيش از حد چربيهاي اشباع شده نهتنهاباعث افزايش کلسترول و رسوب آن در ديواره عروق قلب ميشود بلکه باعثرسوب کلسترول در مويرگهاي آلت جنسي شده و جريان خون در آلت را بامشکل روبهرو ميسازد. در نتيجه فرد نميتواند به محرکهاي جنسي به درستيپاسخ دهد. براي بهبود اين حالت بيشتر از غلات، ميوهجات،سبزيجات، گردو و روغن زيتون استفاده کنيد و مصرف شکر، غلات بدونسبوس و غذاهاي آماده را کاهش دهيد.

قابل توجه مادرها و پدرها!
مادر و پدر بودن: مادر يا پدر بودن به خودي خود باعث از بينرفتن ميل جنسي نميشود اما وقتي بچهها دور و اطرافمان هستندپيدا کردن وقت براي روابط زناشويي سخت ميشود. جهت رسيدگي بهاين موضوع، بد نيست گاهي اوقات از يک پرستار بچه يايکي از اعضاي فاميل کمک بگيريد. اگر هم فرزندتان تازه بهدنيا آمده سعي کنيد موقعي که خواب است براي همسرتان وقتبگذاريد.

کمک نميکند، ضرر ميرساند
الکل و مواد مخدر: برخلاف تفکر رايج نوشيدن الکل، مصرف مواد مخدر، سکرو نشئگي باعث افزايش ميل جنسي نميشود بلکه بيبند و باريهاي جنسيو رفتارهاي پرخطر را افزايش ميدهد. اين مواد ميتوانند باعث کاهشحس ناحيه تناسلي در آقايان شوند و مشکل نعوظ ايجاد کنند. علاوه براين،حالت سکر و نشئگي باعث از بين رفتن تمايل همسر نيز ميشود. الکلهمچنين منجر به کوچک شدن بيضهها در مردان ميشود و مصرف بيشاز حد آن علائم افسردگي را به همراه دارد.

هيچکس دوست ندارد چاق باشد
چاقي: چاق بودن باعث از دست رفتن عملکرد و ميلجنسي ميشود. دليل آن کاملا مشخص نيست اما اين را ميدانيم کهچاقي موجب کاهش اعتماد به نفس، افسردگي، بيماريهاي جسمي، ازدست دادن انرژي و … ميشود. در اين مورد حتما با يک متخصص رژيمدرمانيصحبت کنيد. مطمئن باشيد پولي که در اين زمينه خرج ميکنيد ارزششرا دارد. مطالعات نشان داده است كه يکسوم افراد چاق مبتلا بهاختلال نعوظ، پس از 2 سال ورزش و تلاش در جهت کاهش وزن فعاليتجنسي متعادلي بهدست ميآورند.

مردان هميشه نگران!
اختلال نعوظ: اين بيماري در آقايان معمولا ربطي به نبود ميل جنسيندارد و ممکن است دليل آن مربوط به خود اندام جنسي باشد و با دارودرمان شود. در واقع خيلي از آقايان ميل جنسيشان بالاست اما توانايينعوظ طولاني و کامل را ندارند. مردان مبتلا به اين اختلال هميشهنگران عملکرد خود هستند و همين نگراني به تدريج باعث از بينرفتن ميل جنسي خود و همسرشان ميشود.

کمخوابي دشمن شماست
کمبود خواب: اگر صبحها خيلي زود بيدار شويد و شبها خيلي دير بهتختخواب برويد يا اگر دچار بيخوابي و آپنه خواب (وقفهتنفس در خواب) باشيد، به طور حتم ميل جنسيتان تحت تاثير قرار خواهدگرفت. در واقع هر آنچه از يک خواب راحت جلوگيري ميکندباعث از دست رفتن ميل جنسي نيز ميشود. کمخوابي باعث ميشود هميشه احساسخستگي و خوابآلودگي کنيد و حوصلهاي براي روابط زناشويينداشته باشيد. در اين مورد حتما با يک روانشناس مشورت کنيد.

قبل از آشتي هيچ کاري نکنيد!
اختلافات حل نشده: مشکلات حل نشده در روابط عاطفي يکي ازبزرگترين قاتلان ميل جنسي هستند بهخصوص براي خانمها که احساساتعاطفي يکي از اجزاي اصلي روابط زناشوييشان است. بحثهاي مداوم، عدمارتباط، قهرهاي طولاني ، نبود اعتماد و … همگي شما را از لذتهايزناشويي محروم ميکنند. موثرترين راهحل در اين زمينه صحبت کردن باهمسرتان است. هرقدر هم که سخت باشد بنشينيد و حرفهاي دلتان را به اوبزنيد و تا وقتي که به توافق نرسيدهايد از اين تلاش دستبرنداريد.

«تو براي من زيباترين هستي!»
اعتماد به نفس: اگر اعتماد به نفس نداشته باشيد و از ظاهر خودراضي نباشيد هيچوقت نميتوانيد يک رابطه زناشويي خوب برقرار کنيد.يک راهحل مهم در اين زمينه ورزش کردن است. ورزش نهتنها باعث ميشوداندامتان بهتر شود و به وزن ايدهآل برسيد بلکه عملکرد و ميل جنسيتانرا نيز افزايش ميدهد. همچنين باعث ميشود جريان هورمونها در بدنبه راحتي انجام گيرد. افرادي که ورزش ميکنند انرژي بيشتري دارندو در نتيجه از نظر جنسي فعالترند. اگر همسرتان اعتماد به نفسندارد، سعي کنيد با گفتن جملات مثبت و اطمينان دادن به او درمورد اينکه در چشم شما زيباست، رابطه زناشوييتان را نجاتدهيد.

شايد مشکل از دارو باشد
داروها: داروهاي بسياري هستند که باعث کاهش ميل جنسي ميشوند؛ از جملهداروهاي ضد افسردگي، ضد فشارخون، آنتيهيستامينها، قرصهاي ضدبارداري، داروهاي شيميدرماني، داروهاي درمان ايدز، داروهايپروستات و ساير داروهاي هورموني. در اين موارد، تغيير دارو يادوز آن ممکن است مشکلتان را حل کند. اگر بعد از مصرف داروي خاصيمتوجه شديد ميل جنسيتان به سرعت کاهش يافته حتما اين موضوع را باپزشک در ميان بگذاريد اما هيچ وقت سرخود مصرف دارو راقطع نکنيد.

احساساتتان را بروز دهيد
نبود صميميت: رابطه زناشويي بدون صميميت عاطفي باعث کاهش ميل جنسيميشود. اگر احساس ميکنيد رابطه جنسيتان خوب پيش نميرود سعيکنيد اوقات بيشتري را بدون فکر کردن به روابط جنسي با همسرتانبگذرانيد و به هم نزديکتر شويد. حرف بزنيد، يکديگر را درآغوش بگيريد و به هم آرامش بدهيد. ياد بگيريد احساسات خودرا خارج از رابطه جنسي بروز دهيد. وقتي صميميت برقرار شود، ميل جنسينيز خود به خود بازميگردد.

هورمون سرنوشتساز!
کاهش تستوسترون: هورمون تستوسترون باعث افزايش ميل جنسي ميشود اماهرچه سن آقايان بالاتر ميرود ترشح اين هورمون نيز به تدريج کاهشمييابد. البته همه مردان وقتي ميزان تستوسترونشان پايين ميآيدميل جنسي خود را از دست نميدهند. تستوسترون به ميل جنسي زنان نيزمربوط است اما تعادل هورمونها در بدن خانمها بسيار پيچيدهتراز آقايان است و عوامل خيلي زيادي روي اين موضوع تاثير ميگذارد.هنوز مشخص نيست آيا درمان با تستوسترون براي افزايش ميل جنسي درخانمها مثل آقايان بيخطر است يا خير، پس بهتر است خانمها اين روشرا به کار نگيرند. براي مطمئن شدن از وضعيت هورمونيتان هرچند وقت يک بار آزمايش بدهيد.

شايد افسرده شده باشيد
افسردگي: افسردگي يکي از عوامل اصلي از دست دادن ميل جنسياست اما نگران نباشيد، اين وضعيت درمانپذير است. با اين حالبيشتر داروهاي ضدافسردگي خود باعث کاهش ميل جنسي ميشوند.اگر فکر ميکنيد با مصرف اين داروها ميل جنسيتان کاهش يافته باپزشک خود مشورت کنيد تا درصورت امکان آنها را تغييردهد.

همهچيز تقصير يائسگي نيست!

0

راهکارهای ابراز عشق و علاقه به همسر در زندگی مشترک