علل نارضایتی جنسی چیست؟/روشهایی برای پایدار کردن لذت جنسی
- 1:40
- يکشنبه 31 خرداد 1394
- نظرات
اگر بتازگي ازدواج کردهايد با وجود گرمي و رضايت جنسيکنوني پيشنهاد ميکنيم از راهکارهايي که اين گرمي و رضايت راحفظ ميکند غافل نباشيد.
ميخواهند طلاق بگيرند و ميگويند توافقي جدا ميشوند. اينخبري است که همه را متعجب کرده است. آخر چرا؟ آنها که با هممشکلي ندارند؛ وقتي دليلش را از خودشان ميپرسم يک مشت بهانهتحويلم ميدهند. ميگويند همديگر را درک نميکنند وانگيزهاي براي ادامه زندگي مشترک ندارند.
وقتي بيشتر پيگير ميشوم تا اصل موضوع را بفهمم ميگويندزندگيمان تبديل به يک عادت تکراري شده. انگار حتي خودشان همدقيق نميدانند، چرا ميخواهند از هم جدا شوند، شايد هم ميدانند،اما حجب و حياي مرسوم خانوادههاي ايراني نميگذارد راحتبگويند که به دليل نارضايتي جنسي اين تصميم راگرفتهاند.
نزديک نيمي از طلاقها در ايران، زير سر همين مشکل نداشتن انگيزهجنسي است. شايد باورش سخت باشد، اما 60 درصد کساني که به دليل مشکلاتجنسي تصميم به جدايي ميگيرند، دليل بيربط ديگري را بهطلاقشان نسبت ميدهند، مردها ميگويند همسرمان خانهداري بلد نيست وبداخلاق است، زنها ميگويند شوهرمان خرجي خانه نميدهد و مرا درکنميکند! درحالي که حقيقت چيز ديگري است!
اغلب زنان و مردان چند ماه پس از ازدواج با کاهش تدريجيرضايت از روابط جنسي مواجه ميشوند، اما بسياري از آنان در مقابل اينمساله يا با خودشان تعارف ميکنند و دم برنميآورند يا دست به انکارميزنند. هميشه وقتي اين آمار و ارقام عنوان ميشود تمام زوجها با تاسفسرشان را تکان ميدهند و بدون يک لحظه ترديد خودشان را در گروهسالم ارزيابي ميکنند تا مبادا با مشکلشان مواجه شوند، در بيشتر مواقعاين افت تدريجي طبيعي است.
از اختلالهاي جنسي ميتوان به کمبود ميل جنسي، اشکال دربرانگيختگي جنسي، اختلال در رسيدن به ارگاسم، انزالزودرس، مقاربت دردناک و واژينيسم در زنان نام برد؛ که اين اختلالهاريشه جسماني، روانشناختي يا ترکيبي از هر دو را دارند. برخي اختلالهاهم به دليل بيماريهاي ديگري مانند مشکلات قلبي ـ عروقي يابيماريهاي روانپزشکي مثل افسردگي به وجود ميآيد.پارهاي از اختلالات بر اثر زايمان آغاز ميشود و بخشي ديگراز همان ابتداي بلوغ.
وقتي دلايل مختلفي براي ايجاد اين مشکل وجود دارد، پس درمانها همبه تناسب ريشه مشکل بايد متفاوت باشد. متاسفانه بسياري از افراد بهمحض مشاهده اختلالهاي جنسي تلاش ميکنند با داروهايي که در بازار عرضهميشود در رفع ظاهر اختلال پيشقدم شوند، در حالي که نگاه يکبعدي به اختلالات جنسي کاملاً اشتباه است.
اختلال جنسي مثل ديگر بيماريهاي پزشکي نيست که امروز ايجادشود و فردا با دارو درمان شود. پزشکي در درمان اين اختلال موفقاست که با نگاهي روان شناسانه سعي در درمان بيمارش داشته باشد،همانطور که يک روان شناس هم بايد با رويکردي پزشکي به درمانمراجع بپردازد. در نهايت برطرف کردن اين اختلال نيازمند ارزيابيو درمان تخصصي و چند بعدي است. از آنجا که ارتباط جنسي يک رابطهدو سويه است بيتوجهي به درمان سبب درگير شدن هر دو نفر ميشود وبراي اقدامات درماني هم زوجين هر دو بايد در درمان شرکت کنند.
در اين ميان، افکار و باورهاي غلطي که در بستر جامعه ايراني شکلگرفته است همچنان امور جنسي را با شرم و خجالت و گناهو ممنوعه بودن همراه ميکند و اين مشکلات را دامن ميزند. باورهايمردانهاي که ميگويد هميشه مرد بايد پيشقدم باشد و تمامتماسهاي جسمي حتما بايد به ارتباط جنسي و در نهايت به ارگاسممنتهي شود و باورهاي زنانهاي که معمولا مکمل اين باورهاي مردانه است؛زن نبايد در فعاليت جنسي پيشقدم شود و اگر به ارگاسمهم نرسيد ايرادي ندارد، چرا که زن آبرومند خودش را درگيرفعاليت جنسي نميکند!
همين باورهاي غلط باعث ميشود اختلال جنسي آرامآرام کانون گرمخانواده را دچار رخوت کند و دو طرف را به فکر جدايي اندازد،زوجهايي که با مشکلشان روبهرو نميشوند و راهحل را در جدايي ميبينند،مجبورند هر دليل بيربط و بياهميت ديگري را به زندگيشان نسبتدهند، اما درباره اصل ماجرا حرفي نزنند.
علل نارضايتي جنسي چيست؟
بيتوجهي به نيازهاي يکديگر: در بسياري از زوجين آگاهنبودن از نيازهاي همسر سبب ايجاد اين بيتوجهي ميشود، در واقع شناختنيازهاي طبيعي جنس ديگر اولين قدم براي ارضاي آن نياز است. تاوقتي که زنان و مردان از تفاوتهاي همديگر در زمينه جنسيآگاهي نداشته باشند نارضايتي جنسي هم پابرجا خواهد بود.
مشکلات ارتباطي زن و شوهر: تنشها و آشفتگيهاي زندگيمشترک به هر دليلي که باشد تاثير بسيار زيادي روي ميزان رضايت جنسيطرفين ميگذارد و کمکم به کاهش دفعات رابطه جنسي منجر ميشود.
مسائل و مشکلات روزمره: معمولا در ماههاي اول ازدواج ارتباط جنسيبسيار صميمي و لذتبخش است، اما پس از مدتي به دليل وجود مشکلات،ورود فرزندان به کانون خانواده و مسائل مربوط به آنها کمکم کيفيت وکميت اين ارتباط رو به افول ميگذارد.
نداشتن پيشنوازي: اين هم ناشي از نبود آگاهي است،پيشنوازي در زنان اهميت بيشتري دارد و متاسفانه بسياري مردان آنرا مورد توجه قرار نميدهند.
تقاضاهاي آزاردهنده: گاهي اوقات همسران براي کسب رضايت همسرخود تن به تقاضايي ميدهند که از نظر رواني براي آن آماده نيستند، اماخود را مجبور به انجام آن ميکنند و طبيعي است پس از مدتيدچار دلزدگي از رابطه زناشويي ميشوند.
ترس از ارضا نشدن همسر: اين هم به دليل حساسيتهاي زيادي زوجيناتفاق ميافتد که در حين رابطه در حال چککردن رضايت همسرشان هستندتا جايي که بر دريافت و ارضاي جنسي خود کمتر توجه ميکنند و در نهايتاين ارتباط نه براي خودشان و نه براي همسرشان ارضاکننده نخواهدبود.
تجارب نامطلوب در اولين رابطه جنسي: قرار نيست اولين رابطه جنسيتمام و کمال باشد، وقتي پيش فرض زوجين اين باشد احتمال ايجادتجربهاي ناخوشايند براي هر دو طرف وجود دارد.
راهکارهايي براي پيشگيري
اگر بتازگي ازدواج کردهايد با وجود گرمي و رضايت جنسيکنوني پيشنهاد ميکنيم از راهکارهايي که اين گرمي و رضايت راحفظ ميکند غافل نباشيد.
رضايت جنسي را به کل زندگي تعميم دهيد: رفتار جنسي فقط برايبسته محدود، براي يک جا و يک ساعت خاص نيست، بلکه رفتارهاي زوجين وتعاملاتشان در طول روز به کيفيت اين ارتباط کمک ميکند. زماني کهدرگيري لفظي يا فيزيکي داشتهايد مقاربت جنسي به دلزدگي منجرميشود، اين امر بخصوص براي زنان اساسيتر و مهمتر است. بنابراين بارفتارهاي عاطفي و ابراز محبت به يکديگر ميتوانيد براي تماس بدنيآمادهتر شده و کيفيت ارتباط را بالاتر ببريد.
رابطه جنسي، ابزار تنبيه و مجازات نيست: رابطه جنسي راهي براينشان دادن عشق و صميميت زن و شوهر به يکديگر است، اگر آن راابزاري براي تلافي کردن دلخوريهايتان کنيد، شايد در کوتاهمدت بهآنچه ميخواهيد دست يابيد، اما در بلندمدت اثرات تخريبي آن تمامابعاد زندگيتان را تحت تاثير قرار ميدهد.
قبل از شروع رابطه، احساسات خود را بيان کنيد: بيان جملاتمحبتآميز و عاشقانه، ميزان لذت و رضايت جنسي را افزايش ميدهد؛ ضمناينکه اين سخنان نشاندهنده علاقهاي است که در طول کارهاي روزانه، فرصتابراز آنها را به همديگر نداريد.
به روابط جنسي خود تنوع ببخشيد: اکتفا کردن به يک حالت تکراري،سبب کاهش ميل و رضايت جنسي ميشود، شواهد بيولوژيکي وجود دارد کهميگويد تجربيات جديد بر مرکز لذت در مغز اثر ميگذارد، براياينکه به روابط خود تنوع ببخشيد، بايد آگاهي و مهارت خود را بالاببريد. ميتوانيد از کتابها و کارگاههايي که با موضوع بهداشت جنسيبرگزار ميشود، کمک بگيريد.
اضطراب و ترسها را هنگام رابطه کنار بگذاريد: يکي ازمهمترين اضطرابها، مربوط به بچهدار شدن است، اگر شما در حالحاضر قصد بچهدار شدن نداريد، بهتر است از روشي مطمئن برايجلوگيري استفاده کنيد تا ترس و اضطراب رابطه شما را تحت تاثيرقرار ندهد.
رابطه جنسي يک پانتوميم نيست: رابطه جنسي رفتاري است که درآن کلام و بيان نقش بسيار مهمي دارد؛ با گفتن و شنيدن است که زنو مرد به نيازهاي همديگر پي ميبرند و در صدد رفع آن برميآيند؛ پس ارتباط کلامي و بيان هيجانات خود را تقويت کنيد و دقتکنيد که خواستههاي جنسي تان را بدون مثال و واسطه بيان کنيد.
هنگام مقاربت کودک باشيد: لطفا قبل از برقراري ارتباطبرچسبهاي خود را کنار بگذاريد و هنگام برقراري ارتباطجنسي نه دکتر باشيد نه مهندس، نه مدير و نه رئيس؛ بهتر است يک کودکباشيد که بدون خجالت ارتباط برقرار ميکند و تمام نيازهايش را بدونتعارف بيان ميکند.
جذابيت، آراستگي و تناسب اندامتان را جدي بگيريد: برايپيشگيري از نارضايتي جنسي به بهداشت فردي بخصوص بهداشت دهانو دندان و بهداشت اندامهاي تناسلي دقت کنيد. از عطرهاي غيرتکرارياستفاده کنيد و لباسهاي متنوع بپوشيد. اگر اضافه وزن داريدبا ورزش يا رژيم به تناسب اندام برسيد. اندام نامتناسب علاوه بر ايجادنارضايتي جنسي ميتواند به کم شدن اعتماد به نفس در خودتان منجر شود واين نبود اعتماد به نفس لذت بردن شما را هم تحت تاثير قرار ميدهد.0
مشاهده پست مشابه :
شمال چت|مهریا چت|گیلان چت|گلستان چت|مازندران چت|گرگان چت babolchat.ir بابل چتchitozchat.ir