تقريبا دوره اي که مردها با زن هاي ?? يا ?? سال کوچک تر ازخودشان ازدواج مي کردند، گذشته است. امروزه ازدواج هايي که در آنزوج ها همسالند و يا ازدواج هايي که در آن زن بزرگ تر از مرد استبيشتر از قبل ديده مي شود.
دکتر مسعود وزيري، روان شناس باليني درباره تفاوت سني مناسب برايازدواج موفقيت آميز برايمان مي گويد.
تفاوت سني مناسب هنگام ازدواج:
اگر تفاوت سني ميان زن و مرد سه تا چهار سال باشد، از يک حدمعمولي برخوردار است. اين مورد بستگي به اين دارد که چقدرزن و مرد بتوانند اين فاصله را باور داشته باشند. اين مساله را نميتوان به همه تعميم داد و به اين معنا نيست که همه کساني که چنيناختلاف سني اي دارند، زندگي خوبي هم دارند.
البته هرچه فاصله سني زوجين کمتر باشد احتمال تفاهم بيشتر است.چراکه دو نفر با تفاوت سني زياد در دو مرحله متفاوت اززندگي هستند و نيازها و خصوصيات آنها بالطبع متفاوت است. فاصلهسني از ?? سال به بالا به دليل اينکه تفاوت زماني و يک دهه فاصلهزندگي کردن بين دو فرد وجود دارد، مشکلاتي براي هر دو زوج بهوجود مي آورد. مشکلاتي چون عدم درک صحيح و متقابل، برآورده نشدنانتظارات دو طرف بعد از مدتي و بي حوصلگي فرد بزرگ تر، بهخصوص احساس پشيماني و بروز مشکلات بيشتر از عواملي هستند که بينزوج ها با فاصله سني زياد ديده مي شوند.
يکي از معيارهاي انتخاب همسر هماهنگي و تناسب بين زوجين از نظرفاصله سني است. به هر حال افرادي که در محدوده سني نزديک هم باشند،تجربه ها و خاطره هاي يکساني دارند و پيش زمينه فرهنگيمشابهي براي درک کردن هم خواهند داشت.
بزرگ تر بودن مرد:
مرد ايراني با خاصيت مردسالارانه اي که از گذشته در اطراف خودديده و شنيده، مدير بودن در خانواده و حرف آخر زدن را تعريفي از خودمي داند. از سوي ديگر بزرگ تر بودن مرد نوعي توازن رفتاريرا در خانواده به دنبال دارد. با اين حال معيارها با گذشت زماندر حال تغيير و دگرگوني است.
حضور زنان در جامعه و فعاليت هاي اجتماعي آنها، توجه بيشتر آنها بهتحصيلات و ارتقاي علم و به دست آوردن موقعيت هايي برتر حتي بسيارمعتبرتر از مردها تا حدودي باعث تغيير سن ازدواج شده و به همين خاطراست که در جامعه امروز زناني که از همسران خود بزرگ تر هستند،بيشتر از قبل ديده مي شوند.
بزرگ تر بودن زن:
اگرچه هنوز مساله بزرگ بودن زن از مرد چه از نظرفرهنگي و چه از نظر اجتماعي در جامعه ما پذيرفته شدهنيست اما نمي توانيم براي همه افراد، نسخه هاي واحد و يکسانيبپيچيم. اگر دو نفر تفاهم فرهنگي و اخلاقيداشته باشند، همسن بودن يا بزرگ تر بودن دختر از پسر، مشکلخيلي حاد و پيچيده اي نيست.
کساني که مخالف بزرگ تر بودن زن هستند معمولا دلايل زيرا برميشمارند:
ترس از اينکه اين ازدواج ها بعد از مدت کوتاهي با شکست مواجه شود؛ بهويژه اگر اين ازدواج به خاطر موقعيت مادي زن صورت گرفتهباشد، هميشه موردتوجه است.
زني که چندسال بزرگ تر باشد، معمولا انتظار دارد همسرش همهمانند او فکر کند و مسائل را بسنجد ولي وقتي با چيزي غير از اينمواجه مي شود، اين فاصله را بيشتر درک مي کند.
از سوي ديگر، مردي که با زن بزرگ تر از خودش ازدواج مي کند،ممکن است پس از چند سال زندگي، با تحليل رفتن جسم زن،احساس ناخوشايندي پيدا کند و شايد به فکر جدايي و يا ازدواج دومبيفتد و…
درحالي که اين احتمال ها تنها مختص به زن هايي نيست که از شوهرانشانبزرگ ترند بلکه ممکن است در رابطه ساير زن ها با شوهرانشان نيزاتفاق بيفتد.
چنين ازدواج هايي جنبه هاي مثبتي هم دارد؛ ازجمله ادارهزندگي از سوي زني آگاه و مدير. البته به شرطي که خود فردپذيراي شرايطش باشد و بتواند نگاه جامعه و مردم را تحملکند. چراکه تاثيرهاي منفي برخورد جامعه و اطرافيان ممکن است درزندگي بروز پيدا کند.
مي توان خانواده هاي زيادي را يافت که با بزرگ تر بودن زن ازشوهر، زندگي هايي شاد و زيبا دارند. اين مساله درصورتي که عشق وعلاقه طرفين به همديگر زياد باشد و زندگي خوبي داشته باشندمشکل ساز نخواهد شد.
همسن بودن يا نبودن:
تعريف تفاوت سن و پذيرش آن، کاملا به فرهنگ و تربيتخانوادگي بستگي دارد. در مساله ازدواج درصورت فراهم بودننيازهاي اساسي و شناخت متقابل نمي توان فاصله سني را از عوامل و عناصراصلي دوام زندگي دانست. با اين حال هرچقدر فاصله و اختلافسني بين زن و مرد کمتر باشد آنها به درک بهتري از يکديگر ميرسند.
زن و مرد هرچقدر تناسب و سنخيت بيشتري داشته باشند پيوند وازدواج مستحکم تري خواهند داشت.
يکي از معيارهاي انتخاب همسر هماهنگي و تناسب بين زوجين از نظرفاصله سني است. به هر حال افرادي که در محدوده سني نزديک هم باشند،تجربه ها و خاطره هاي يکساني دارند و پيش زمينه فرهنگيمشابهي براي درک کردن هم خواهند داشت. دختر و پسري که در سنازدواج قرار دارند بايد از نظر فکري در يک سطح قرار گيرند. تفاوتسن در فرهنگ ما اهميت دارد ولي ميزان آن را هم هيچ علم ومنطقي با قاطعيت تخمين نزده است.
آنچه از سن مهم تر است…
تفاوت در سن بلوغ دختر و پسر اين روند را طوري نهادينه کرده کهپسرها باتوجه به ديرتر بالغ شدنشان بايد از دخترها بزرگ ترباشند. با اين حال فاکتور سن به تنهايي نمي تواند تضمين کننده يکازدواج موفق باشد.
انگيزه زوج ها براي ازدواج با يکديگر در اين زمينه بسياردخيل است. هستند کساني که با انگيزه هاي اقتصادي با افراديازدواج مي کنند که تفاوت سني بسيار زيادي با آنها دارند؛ ازدواجي بدونپايه هاي عاطفي و شناخت که نبودن عامل علاقه در اين نوع ازازدواج ها آنها را با شکست مواجه مي کند. در اين صورت نمي توانگفت شکست اين زندگي تنها به خاطر بالابودن سن يکي از دو زوجبوده است0

مشاهده پست مشابه : دانلود نرم افزار Send Hit v2-افزایش بازدید واقعی وبلاگ وسایت شما