تولد هر فرزند شور و شوق زيادي را به خانواده مي بخشد اما اينکهچه مدت بعد از تشکيل زندگي مشترک، بچه وارد زندگيشود، سؤالي است که ذهن بسياري از زوج هاي جوان را به خود مشغول ميکند. در گذشته زوج ها بيشتر دوست داشتند ابتداي ازدواج شان صاحبفرزند شوند اما امروزه زن و شوهرها سعي مي کنند ابتدا خود را براي اينامر مهم آماده کنند. مناسب ترين زمان براي صاحب فرزند شدن، تعدادفرزندان و فاصله سني مناسب بين دو فرزند در خانواده هميشه محل اختلافنظر است. در اين زمينه مهسا مرعي نوتاش، کارشناس روانشناسي تربيتي،نکات مهمي را به شما مي گويد.
? اينها را بدانيد بعد بچه دار شويد
ورود فرزند چه فرزند اول و چه بعدي ها، مقوله مهمي است کهکل خانواده را تحت تاثير قرار مي دهد و نقش هاي جديد پدر و مادربودن را براي زن و شوهر رقم مي زند. براي اين مسئله بسيار مهم،چه زن و چه مرد بايد از لحاظ بيروني و دروني آمادگيپذيرش فرزند را داشته باشند. منظور از آمادگي بيروني،آمادگي لازم براي انجام مسئوليت ها به عنوان والدين، در نظرگرفتن شرايط مالي و تعهدات سنگيني است که تا پايانزندگي همراهشان است و منظور از آمادگي دروني، شرايط مناسبروحي و رواني پدر و مادر براي ورود عضو جديد به خانواده و کسبآمادگي هاي لازم از جمله اطلاع از روش هاي جديد تربيتي و رشداست. در نهايت زن و مرد براي بچه دار شدن بايد نسبت به موارد زيراطمينان داشته باشند:
? رابطه صميمي و
با ثبات بين زن و شوهر
? سنجيدن واقع بينانه شرايط مالي براي تولد و رشد کودک
? توافق و آمادگي هر دو طرف براي فرزنددار شدن
? پذيرش فرزند همان طور که هست نه مطابق با رؤيا ها و توقعات
? آمادگي تغيير در تمامي ارکان زندگي (تغييرات فيزيکي وجسمي در مادر، بي خوابي ها، شب زنده داري ها و...)
? دلايل اشتباه براي بچه دار شدن
بسياري از زوج ها بدون داشتن آمادگي لازم براي بچه دار شدنبه دلايل نادرستي تصميم به بچه دار شدن مي گيرند که عواقبخوشايندي را در برندارد. از جمله تصميمات نادرست عبارتند از:
استحکام خانواده و بهبود رابطه زن و شوهر: يکي از جملات رايج و غلطجامعه اين است که به زوج هاي جوان مي گويند «اگر بچهدار شويد همه مشکلات شما حل مي شود» در حالي که براي بچه دارشدن، زن و شوهر نيازمند رابطه با ثبات عاطفي هستند. زماني که زوج هاقادر به حل اختلاف زندگي خود نيستند، چگونه مي توانانتظار داشت با ورود فرزند و مسئوليت هاي جديد قادر به حل و فصل مسائلقبلي باشند.
اهميت دادن بي دليل به حرف هاي اقوام و آشنايان: متاسفانه در برخي ازخانواده ها، اين اقوام و اعضاي خانواده هستند که به جاي زن و شوهر،زمان مناسب بچه دار شدن را تاييد مي کنند. مادربزرگي کهآرزوي ديدن نوه اش را دارد يا پدربزرگي که نوه پسري يادختري مي خواهد، خاله و عمويي که در هر مهماني احتمال باروري وناباروري را محاسبه مي کنند و... به ياد داشته باشيد اين پدر ومادر ها هستند که مسئوليت حقيقي رشد و پرورش فرزند را عهده دارهستند. مطمئن باشيد که بچه دار شدن به دليل حرف هاي ديگرانجز پشيماني سودي نخواهد داشت.
ايجاد هيجان در زندگي: برخي از زوج هاي جوان هيجانات اوليه تولدکودک، تبريکات و مهماني ها را بر آمادگي خود به عنوان والدين درآينده ترجيح مي دهند. اما اين را بدانيد که اين هيجانات مسئوليت هايسنگين پشت صحنه فرزندداري بخش بسيار ناچيز است.هرگز نبايد به دليل چشم و هم?چشمي با دوستان و آشناياناين تصميم مهم را گرفت.
? دلايل صحيح براي بچه دار شدن
از دلايل درست و مناسبي که زن و شوهر تصميم براي بچه دار شدن ميگيرند عبارتند از:
? احساس نياز توامان زن و شوهري که در ثبات عاطفي و امنيت مالي کاملهستند.
? آمادگي زوج ها براي ايفاي نقش هاي جديد پدر و مادربودن
? رسيدن به بلوغ فکري براي قبول مسئوليت سنگين بچه دارشدن
? مهم ترين نکته ها در مورد بچه دار شدن
? وضع مالي تان خوب باشد
اين را بايد دانست که وضعيت مالي مناسب رابطه مستقيمي با بچه دارشدن زوج هاي جوان دارد و بررسي واقع بينانه وضعيت مالي با توجه به شأناجتماعي خانواده از موارد مهمي است که بي توجهي به آن زمينه ساز بروزمشکلات بسياري خواهد بود. بهترين شيوه محاسبه وضعيت مالي مناسب برايبچه دار شدن اين است که زوج ها بتوانند وضعيت مالي شان را دست کمتا ? سال آينده پيش بيني کنند و براي آن برنامه ريزي دقيقي داشتهباشند و متوجه اين موضوع باشند که شرايط غيرمترقبه و خرج هايناگهاني، غيرقابل پيش بيني است.
? در چه سالي بچه دار شويد
اينکه زن و مرد بايد چند سال پس از تشکيل زندگي،بچه دار شوند سؤالي است که نمي توان براي آن نسخه واحديپيچيد. زيرا با توجه به خصوصيات شخصيتي زن ومرد، شرايطخانوادگي، سن و سال زوج ها، جايگاه اجتماعي شان، زمان آنمتغير است اما به طور کلي پيشنهاد مي شود که درصورت مهيا بودنشرايط، بين دو تا سه سال پس از ازدواج به ورود فرزند به خانوادهخود بينديشند. يکي از مشکلات رايج بين زن و شوهرهاي جوان اصرار يکي ازآنها براي بچه دار شدن است در حالي که طرف ديگر هنوزآمادگي رواني لازم را براي اين مسئله ندارد، در چنين شرايطيپيشنهاد مي شود به جاي تصميم گيري هاي يک طرفه و تحت فشارقرار دادن زوج مخالف، از مشاور يا روانشناس کمک گرفته شود تاشرايطي فراهم شود که هر دو نفر آمادگي روحي لازم را برايپذيرش اين مسئوليت داشته باشند، زيرا براي پدر و مادر شدنشرايط دو نفر حائز اهميت است. در غير اين صورت با ورود فرزند، هموالدين و هم بچه آسيب مي بينند.
? فاصله سني مناسب بين فرزندان
تصميم گيري براي داشتن فرزند دوم بيش از فرزند اول اهميت دارد.زيرا اين بار در خانواده علاوه بر پدر و مادر، فرزند اول هم وجوددارد که با توجه به سن اندک خود، مسائل گوناگوني راپيش مي آورد. زمان فاصله مناسب سني پيشنهادي بين دو فرزنددر بيشتر منابع روانشناسي بين ? تا ? سال است که با توجه به شرايطفرهنگي، مالي و تيپ شخصيتي والدين و فرزند اول متغير است.يکي از مواردي که والدين بايد به آن توجه کنند اين است که ورود فرزنددوم به خانواده به معناي کم شدن توجه و زمان اختصاص داده شده آنها بهفرزند اول است که ممکن است در او منجر به ايجاد احساسات ناخوشايند ازجمله حسادت شود. براي کاهش اين مسئله پيشنهاد مي شود پيش ازتولد فرزند دوم، درخصوص شرايط جديد به فرزند اول توضيح داده شود و عشقو علاقه کودک را به دوست داشتن خواهر يا برادر جديد پررنگکرد و از طرفي بلافاصله بعد از ورود فرزند دوم، مسئوليت هاي کوچکو ظريفي درخصوص نگهداري از او را به بچه اول سپرد وبايد او را در کارهاي مرتبط با فرزند جديد به اندازه توان و علاقه اششريک کرد.0

مشاهده پست مشابه : دانلود نرم افزار Send Hit v2-افزایش بازدید واقعی وبلاگ وسایت شما