روشهاي پيشگيري از بارداري,نحوه مصرف قرص LD,نحوه مصرف قرص ال دي

اطلاعاتي کامل درباره قرص هاي پيشگيري از بارداري (ال.ديو....)
قرص هاي «ال .دي» و «اچ . دي »
يكي از روشهاي مطمئن در پيشگيري از بارداري، مصرف قرصهايخوراكي تركيبي است، كه به دو شكل ال .دي، و اچ.دي در بسته هاي?? عددي در دسترس عموم مي باشد. مقدار هورمونهاي استروژن وپروژسترون قرص هاي اچ .دي بيشتر از قرص هاي ال .دي است.



يكي از روشهاي مطمئن در پيشگيري از بارداري، مصرف قرصهايخوراكي تركيبي است، كه به دو شكل ال .دي، و اچ.دي در بسته هاي?? عددي در دسترس عموم مي باشد. مقدار هورمونهاي استروژن وپروژسترون قرص هاي اچ .دي بيشتر از قرص هاي ال .دي است.

مزاياي مصرف قرص هاي پيشگيري از بارداري «ال .دي» و«اچ . دي »
-كاهش ميزان بيماريهاي التهابي لگن
-كاهش ميزان كيست خوش خيم و سرطان تخمدان
-كاهش ميزان غدد خوش خيم پستان
-كاهش ميزان خونريزي قاعدگي و در نتيجه جلوگيري از كمخوني ورفع قاعدگي دردناك
-پيشگيري از حاملگي خارج از رحم

طريقه مصرف قرص هاي پيشگيري ازبارداري
هر بسته حاوي ?? قرص مي باشد. اولين قرص را از روز پنجمقاعدگي آغاز نماييد. در صورت اتمام خونريزي و يا ادامه خونريزي،در هر دو حال روزانه يك قرص مصرف كنيد، تا بسته قرص تمام شود. بهتراست قرص را پس از شام و پيش از خواب ميل نماييد تا عوارضگوارشي ايجاد نكند.پس از اتمام بسته قرص، هفت روز كامل قرصنخوريد و در روز هشتم بسته بعدي را بدون توجه به روز شروع قاعدگيآغاز نماييد. چنانچه تا هفت روز قاعدگي رخ نداد، به مركز بهداشتي – درماني يا پزشك مراجعه كنيد.

در صورت فراموش كردن مصرف قرص ضد بارداري
چنانچه يك شب مصرف قرص ضد بارداري را فراموش كرديد، تا نوبتمصرف قرص بعدي به محض ياد آوردن، يك قرص ميل كنيد.چنانچه دوشب پشت سر هم مصرف قرص را فراموش كرديد، در دو شب بعدي، هر شب بهجاي يك قرص دو قرص ميل كنيد و تا آخر بسته مجدداً هر شب يك قرص مصرفنماييد و علاوه بر آن، همزمان از روش پيشگيري ديگريمثل كاندوم استفاده كنيد.
چنانچه سه شب يا بيشتر مصرف قرص پيشگيري ازبارداري را فراموش كرديد، از مصرف بقيه قرص ها خودداري نموده، تا شروعقاعدگي از روش ديگري استفاده كنيد. سپس از روزپنجم قاعدگي بسته جديد را آغاز كنيد.

نكات مهم :
-اثر قرص پيشگيري از بارداري يك هفته پس از شروع اولينبسته قرص ظاهر مي شود. در صورت انجام نزديكي در اين فاصله، بايدعلاوه بر مصرف قرص از روش ديگري، مثل كاندوم، استفاده كرد.
- قرص ها ي ضد بارداري را بصورت نا پيوسته، مثلاً يكماه در ميانيا دو ماه در ميان مصرف نكنيد .

در موارد زير همزمان با مصرف قرص احتمال حاملگي وجود دارد :
-ابتلا به اسهال و استفراغ شديد.
-مصرف داروهاي ضد سل و يا ضد تشنج.
-مصرف آنتي بيوتيكهايي،مثل آمپي سيلين و تتراساسكلين.
در هر يك از موارد فوق همزمان با مصرف قرص بايد از يك روشپيشگيري ديگر، مثل كاندوم، استفاده كرد.

قرص هاي پيشگيري از بارداري براي چه افرادي مناسب تراست ؟
-خانم هايي كه خواهان يك روش مطمئن قابل برگشت پيشگيرياز بارداري هستند .
-خانم هايي كه قاعدگي منظم و دردناك دارند .
-خانم هايي كه در سال هاي اول ازدواج به سر مي برند .

موارد منع مصرف قرص هاي پيشگيري از بارداري
* حاملگي يا احتمال آن
* سرطان پستان
* خونريزي هاي نا شناخته رحمي
* بيماريهاي قلبي – عروقي
* اختلالات خوني
* افزايش چربيهاي خون
* بيماري هاي كبدي و كيسه صفرا
* فشار خون
* سردرد هاي ميگرني
* بيماريهاي قند
* صرع
* افسردگي شديد
* خانم هاي سيگاري چاق بالاي?? سال سن كه بيش از پنجنخ سيگار در روز مصرف مي كنند، بهتر است از روش ديگرياستفاده كنند.

نکات مهم در مصرف قرص ضد بارداري:
وجود لکه بيني همزمان با مصرف مرتب قرص، به مدت ? تا ? ماه اهميتيندارد. در صورت تداوم بيشتر بايد به پزشک مراجعه کرد.
علائمي مانند تهوع، استفراغ و سردرد همراه با مصرف قرص به تدريجپس از ? تا ? ماه برطرف مي شود. براي پيشگيري از اينعارضه بهتر است قرصها را پس از شام و قبل ازخواب مصرف کرد.( درصورت تداوم علائم تهوع و استفراغ مي توان همراه با قرصهايپيشگيري، از قرصهاي ويتامين ( ب - B6 ) به مدت محدوداستفاده کرد.)

در مدتي که قرص مصرف مي شود، حجم خون قاعدگي به نسبت قبل ازمصرف، کاهش مي يابد که در صورت کم شدن بيش از حد و لکه بيني يک درميان و يا قطع کامل، بايد به پزشک مراجعه کرد.
براي مصرف قرص LD محدوديت سني وجود ندارد و مي توان آن را تا سن?? سالگي و حتي بيشتر تحت نظارت و کنترل ادامه داد. ليکن درمواردي نظير فشار خون کنترل نشده و مصرف سيگار و غيره توصيه ميشود که مصرف قرص به سن کمتر از ?? سال محدود گردد و در سنينبالاتر افراد بايد پس از مشاوره از روشهاي ديگري استفادهکنند.

قرص هاي ضد بارداري تري فازيك (سه مرحله اي )
يكي از روشهاي موثر و قابل برگشت پيشگيري از بارداري،مصرف قرص هاي خوراكي تريفازيك مي باشد. اين قرص ها به دليل داشتنمقادير متفاوتي هورمون داراي سه رنگ متفاوت مي باشند و بايستي ازنقطه شروع به طور مرتب مصرف گردند.

مزاياي قرص هاي تري فازيك :
-جلوگيري از حاملگي خارج از رحم
-كاهش كيست خوش خيم تخمدان
-كاهش ميزان سرطان تخم دان
-كاهش ميزان غدد خوش خيم پستان
-كاهش خونريزي قاعدگي
-جلوگيري از كم خوني
- رفع قاعدگي درد ناك
-كاهش ميزان بيماريهاي التهابي لگن

طريقه مصرف قرص هاي تري فازيك:
بسته هاي قرص تري فازيك داراي ?? عدد قرص مي باشد. بايد مصرف اين قرصها را تحت نظر ماما يا پزشك شروع نمود و از مصرف خود سرانهء آنهاپرهيز نمود. اولين قرص را از اولين روز قاعدگي آغاز كنيد وروزانه يك قرص تا ?? روز ميل نماييد. پس از پايان بسته قرص،هفت روز كامل قرص نخوريد. در روز هشتم، بسته بعدي قرص را بدون توجه بهروز شروع قاعدگي آغاز نماييد و چنانچه تا هفت روزخونريزي قاعدگي رخ نداد، به مركز بهداشتي يا پزشك مراجعهنماييد.

در صورت فراموش كردن مصرف قرص ضد بارداري:
چنانچه پيش از?? ساعت از زمان هميشگي، خوردن قرصرا به ياد آوريد، بلافاصله يك قرص مصرف كنيد.
چنانچه بعد از ‍??ساعت به ياد آورديد كه يك قرص ضد باردارييا بيشتر را فراموش كرده ايد، مصرف بقيه قرص ها را ادامه داده و قرصهاي فراموش شده رامصرف نكنيد . در عوض به منظور پيشگري ازبارداري نا خواسته حتماً به طور همزمان با مصرف بقيه قرص ها از روشديگري، مثل كاندوم، استفاده كنيد.

نكات مهم :
-اثر اين قرص ها در پيشگيري از حاملگي يكهفته پس از شروع اولين بسته قرص ظاهر مي شود و چنانچهدر اين فاصله نزديكي صورت گيرد، علاوه بر مصرف قرص از يك روشپيش گيري ديگر، مثل كاندوم، استفاده كنيد.
- قرص ها ي ضد بارداري را به صورت نا پيوسته – مثلاً،يك ماه در ميان يا دو ماه در ميان مصرف نکنيد.

توجه كنيد كه در موارد زير احتمال حاملگي همزمان با مصرف قرص هاافزايش مي يابد و بايستي از روش ديگري همزمان با مصرف قرص هااستفاده كرد :
-مصرف نا مرتب قرص ها
-ابتلا به اسهال و استفراغ شديد
-مصرف آنتي بيو تيك ها – مثل آمپي سلين، تتراسايكلين
-مصرف داروهاي ضد سل و ضد تشنج

قرص هاي تک هورموني ( دوران شير دهي )
يكي از روشهاي مناسب جهت پيشگيري از بارداري در مادرانشيرده قرص هاي لاينسترنول مي باشد، كه ترجيحاً بهتر است در شش ماه اولپس از زايمان مصرف شوند، به اين شرط كه شير خوار به جز شير مادراز هيچ نوع نوشيدني يا غذاي ديگري (حتي آب ) استفاده نكند.بايد دانست كه مصرف قرص شيردهي (لاينسترنول ) ترشح شير را كاهش نميدهد.

طريقه مصرف :
هر بسته قرص شير دهي حاوي ?? عدد قرص مي باشد كه شروع آن از 45 روزپس از زايمان يا نخستين روز قاعدگي است. چنانچهبيش از ?? روز از زايمان گذشته، ولي قاعدگي شروع نشدهباشد، بايد از حامله نبودن مادر اطمينان حاصل كرد.

روزانه در ساعت معين (مثلاً، ساعت ?? صبح ) يك قرص ميل نماييد.پس از پايان يك بسته، بلافاصله در روز بعد مصرف اولين قرصاز بسته جديد را آغاز كنيد. در طول مدت مصرف قرص ها ممكن استقاعدگي قطع شده يا لكه بيني وجود داشته باشد، كه بايستي بدونتوجه به اين حالت، قرص ها را همچنان در ساعتي معين ميل نمود. درصورت شروع خونريزي قاعدگي نيز بايد مصرف قرص ها راادامه داد.

در صورت فراموش كردن مصرف قرص:
چنانچه كمتر از سه ساعت از زمان هميشگي مصرف قرصگذشته باشد، در همان لحظه به خاطر آوردن، قرص فراموش شده را مصرفكرده و سپس قرص هاي بعدي را در همان زمان هميشگي ميلنماييد.
چنانچه بيش از سه ساعت از زمان هميشگي مصرف قرصگذشته باشد، در همان لحظه به خاطر آوردن، قرص فراموش شده را مصرفكرده و سپس قرص هاي بعدي را در همان زمان هميشگي ميلنماييد. به علاوه، دو روز نزديكي نداشته باشيد و يا جهت اطمينان دراين دو روز از كاندوم استفاده كنيد.

نكات مهم:
در موارد زير همزمان با مصرف قرص شيردهي احتمال حاملگي وجود دارد:
-ابتلا به اسهال و استفراغ
-مصرف آنتي بيوتيكها
-مصرف داروهاي ضد تشنج
-مصرف مسكن ها
در هر يك از موارد فوق،هممزمان با مصرف قرص هاي شيردهي بايد از يك روشپيشگيري ديگر، مثل كاندوم، استفاده كرد .

موارد منع مصرف قرص هاي دوران شيردهي :
- حاملگي
-بيماري شديد کبدي يا سابقه بيماري کبدي ( در صورتي که نتايج آزمايشاتکبدي به وضعيت طبيعي برنگشته باشد . )
-سرطان پستان و کليه سرطانهاي وابسته به هورمون
-خونريزي رحمي با علت ناشناخته
-سابقه حاملگي خارج از رحم



0

مشاهده پست مشابه : دانلود نرم افزار Send Hit v2-افزایش بازدید واقعی وبلاگ وسایت شما